Om meg

Bildet mitt
Son, Akershus, Norway
Just a guy who´s following his dreams and getting ready for some longdistante sailing.

søndag 12. august 2012

Varmebølgen...

11. august 2012
Været, som nevnes utallige ganger i løpet av en seiltur på 2 uker, holder mål. De sør-østlige vindene hjelper godt på humøret når vi seiler nord-øst over. Vi slører avgårde med god bør. De yngere deler på rorvakt under streng bevoktning av skipper.....

...mens andre utnytter frivakta til soling på fordekket;-)
 En hærlig gjeng med andre ord.....

Ettersom vi endrer kursen, bikker det til at vi seiler mer eller mindre på lens på babord halser, og et uoppmerksomt øyeblikk slår vinden inn fra styrbord side og vi må foreta en kontrollert jibb. Vi går opp i vindøyet og tar ned storseilet og lenser videre på genoa.

"Completo" lyder det fra marineros i marinaen i Altea. Hadde vi ringt på morningen hadde det muligens vært plass til oss der.
Altea

Fram med kartet....neste havn ikke langt unna...yes...Marina Greenwich! En times seiling unna. Vi ringer og de har plass....som skulle vise seg og bli den dyreste havna med minst standard og lengst til by og sivilisasjon ever. Men for å unngå nattseiling legger vi oss til ro, mer eller mindre midt på nullmeridianen.
                                                                 
 Marina Greenwich


Sola er på tur ned og vi ser fram til litt svalere luft, men like etter blir vi overrasket av en enorm varmebølge som skyller over oss fra land. Vi ser på hverandre med undrende blikk og lurer på hva som skjer. Det er som å stå nært et digert bål uten lukt. Den er så intens at den fuktige cockpiten og våte håndklær tørkes opp på et øyeblikk, detter varer i ca en time så er det over. Merkelig og litt skummelt.





Ingen kommentarer: