Om meg

Bildet mitt
Son, Akershus, Norway
Just a guy who´s following his dreams and getting ready for some longdistante sailing.

lørdag 18. august 2012

Dagen før hjemreise


17. august 2012
Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona også Spanias nest største by etter Madrid og den største byen i Catalonia. Stor-Barcelona har over 5 millioner innbyggere, noe som utgjør rundt 70 % av Catalonias befolkning. Barcelona har mangt å by på, fra eldgammel imponerende arkitektur av bl.a Antoni Gaudí. Sagrada Familia, (fødselsfasaden og krypten) til imponerende fotballstadioner og en av europas viktigste havner. Katedralen ble påbegynt i 1882 og er ennå ikke ferdig. Den er foreløpig planlagt å stå ferdig i 2026.
Men køen for å slippe inn i juvelen var av det lengste slaget, ca 3 timer, så da dro vi heller på FC Barca sin hjemmearena, etter ungdommene sitt ønske, ja og litt min :)

 Sagrada Familia
Vi finner nærmeste hull i gata og hopper på metroen. Her leder ungdommene an og viser oss vei til FC Barcelonas Camp Nou, som er en av Barcelonas to store fotballstadioner. 
Barcelona har to fotballstadioner som er rangert som femstjerners av UEFA: FC Barcelonas Camp Nou og Estadi Olímpic Lluís Companys.
Slik så det ikke ut når vi var der....
FC Barcelonas Camp Nou
Fil:Campnoumatch.jpg

...men derimot slik... 

...og slik...
Etter dette må vi på stranden for litt nedkjøling. En crowdy og skitten strand, men hva kan man forvente seg i en by som dette.


Tapas står på menyen som en avslutning på denne reisen. Vi finner oss en ekte tapasrestaurant i hovedgaten og koser oss siste kvelden.

Og med bilde av W Barcelona Hotel i bakgrunnen, takker vi for denne gang.
Deler av tekst og bilde er hentet fra Wikipedia.

Ingen kommentarer: