Om meg

Bildet mitt
Son, Akershus, Norway
Just a guy who´s following his dreams and getting ready for some longdistante sailing.

mandag 25. april 2011

Dag ukjent....

22.april
Dagene har gått i surr ombord på Sunrise, derfor forsetter vi bloggen med dato og anløpt sted.  I skrivende stund sitter vi atter en gang på en pub (for å få WIFI internettilgang;)men nå i Frankrike.
Havner vi har besøkt siden Borkum er; Den Helder, en travel marinehavn i nord-Nederland, uten å utforske den noe mer seiler vi videre mot Ijmuiden. Her får vi et hærlig gjensyn med min kjære søster Nina (Kees mamma) Anna, Kaia (Kees søster), Jan og Pauli. Vi sjekker ut Amsterdam, i den grad det går an å sjekke ut Amsterdam på 1 dag med sine fasiliteter. Kaia seiler videre med oss til Rotterdam og Europort.


Rotterdam. En av de mest travle havner i Europa, og det fikk vi merke. Vi steamer inn med god veiledning fra trafikkontrollen på land. Vi får beskjed om å seile styrbord mot styrbord mot dette beistet.
I Berghaven, en liten havn i inløpet til Rotterdam finner vi ly mot den økende vinden, men også den nederlandske kystvakta. De har fanget oss opp på radioen og venter bare på seilerne. Vi har ikke lagt til før de er ombord, bevæpnet til tennene endevender de alt på jakt etter ulovligheter. Imigrasjonsmyndigheter og tollere i sin fulle prakt, men hyggelige folk. De finner ikke noe ulovlig stæsj og alle papirer er i orden.


1 kommentar:

Paula sa...

Ååå, så koselig det ser ut i lugar'n...minner meg mye om bobussen vårres...kanskje litt mer sjøgan hos dokker ;-)
...hm, kunne tenkt meg et sånt fartøy ja...sånn der som askeladden hadde: til lands og til vanns og i lufta med...