Om meg

Bildet mitt
Son, Akershus, Norway
Just a guy who´s following his dreams and getting ready for some longdistante sailing.

onsdag 20. april 2011

Dag 28-29

I tett tåke på et blikkstille hav mot Helgoland i Tyskland den 17. april.
Vi legger ut i tåkehavet kl 1000. Det er vindstille, tett tåke og fra 50-100 meter sikt hele dagen. Skipsleia inn til Esbjerg er trang, men vi holder oss tett inntil den røde siden av leia og unngår de store gutta på vei inn. Vi satser på at det eletroniske utstyret ombord vil fortelle oss veien og om skipstrafikken, og det gjør det.
Tankene går tilbake til den gamle tiden da motor ombord ikke fantes. Timene, dagene og ukene i stillebelter med tett tåke pakket rundt seg, bare drivende med straumen.....det måtte være en prøvelse selv for den barskeste sjømann. I vår tilfelle hjelper "jærngenoaen" oss som så mange ganger tidliger, og via kart/gps vet vi at vi nærmer oss helgoland. Det er stille på øya. Vi kaller opp Helgolang port på vhf´n, men ingen respons å få......det er for sent de har lagt seg finner vi ut, og steamer inn i havna.

Helgoland sett fra sør når vi seiler videre 18. april.
Soloppgang over Büsum i nord-Tysklang i det vi seiler mot vår første møte med den tette skipstrafikken og separasjonssonene som går i Nordsjøen mot Den engelske kanal....

...og i det solen går ned i vest når vi Borkum, en øy på fastlandsiden i nord-Tyskland.
 Fyrtårnet på Borkum, 60 m  høyt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

flotte solbilder. Eg ønsker dokker fortsatt fin tur og håper dere får mange fine opplevelser.
Nelly

Anonym sa...

Nu får æ bare mer å mer løst å gjøre det samme som deg pappa, seile sørover å oppleve masse. kjempe fine bilder. savne deg ! <3 :)

Paula sa...

...så fint å være m på tur'n...via marinetraffic.com...
Ser at dokker dro gjennom den engelske kanalen idag...får meg til å tenke på Astrixs og Oblix...dem reiste jo åsså der titt som tett!
...alle gode ting...