Om meg

Bildet mitt
Son, Akershus, Norway
Just a guy who´s following his dreams and getting ready for some longdistante sailing.

lørdag 7. mai 2011

Cherbourg og Guernsey

01.-03. mai.
Urolige forhold til å ligge for anker bak betongkolossene fra 2. verdenskrig, gjør at vi seiler videre mot Cherbourg på natta. En flott seilas med stjerneklart vær og en fart på 8 knop. NØ for Cherbourg kl 0600 får vi motstrøm og straumskavler. Med minkende vind blir presset i seilene for lite til å holde båten stabil, og vi kastes fra side til side. Vi endrer kursen 90 grader og seiler 2 timer ut i havet for å slippe unna straumskavlene.

Cherbourg var første anløpshavn for RMS «Titanic» etter avreisen fra Southampton i England. Byen ble hardt rammet i kampene under andre verdenskrig, og var fra 1944 en viktig forsynigshavn for allierte tropper.
Bildet er tatt fra Cherbourg Liberation Museum.


03. mai seiler vi videre mot Guernsey.
I innseilingen til Guernsey kommer dette monsteret bak oss. Med 28320 hk, gjør den en hastighet på 38 knop. Her er det bare å holde unna.


Guernsey (offisielt Bailiwick of Guernsey) er en kronbesittelse i Den engelske kanal.

Sunrise, med sin dybde på 2,4 meter, får ikke tillatelse til å seile inn i marinaen som har en max dybde på 2,05 meter. Her ligger vi ved en brygge som ikke har landgang, og må derfor bruke dingyen for å komme oss på land.

Navnet Guernsey kommer av green(s)ey, eller den grønne øy. Sammen med Jersey utgjør Guernsey øygruppen Kanaløyene, beliggende i St. Malo–bukten utenfor Bretagne.
Staten Guernsey er en øygruppe i seg selv og består av øyene Guernsey, Alderney, Sark, Herm, Jethou, Brecqhou og Lihou og et antall mindre, ubebodde øyer. Øyene Alderney og Sark er selvstyrte besittelser med egne myndigheter.

Fish and chips står på menyen og blir fortært på en lokal pub med lokalt øl til.
En fantastisk flott øy og endelig folk som prater engelsk uten for mye gestikulering med armer og bein. Verdt et besøk om man skulle være i nærheten ;-)

Ingen kommentarer: